„Fiecare persoană de pe această planetă are o pereche de ochi unici. Fiecare are prorpiul său univers.” Așa începe să ne spună Ian Gray (Michael Pitt), despre cum i-a fost propriul univers dat peste cap de povestea din spatele ochilor frumoasei Sofi (Àstrid Bergès-Frisbey).

„I Origins” (2014), al doilea lungmetraj al scriitorului și regizorului Mike Cahill, spune povestea doctorului Ian Gray, un biolog molecular care studiază evoluția ochiului. Muncă acestuia îi pătrunde în viața personală după o scurtă întâlnire cu o tânără exotică, al cărei nume nu-l află și pe care o pierde ulterior din vedere. Cei doi prezintă apoi greutățile unei relații care, încă de la început, părea nepotrivită. Legătura pe care o are cu Sofi și impactul relației lor asupra lui Ian îl împing pe acesta să înceapă un proiect de cercetare inedit.

Cercetările sale continuă ani mai târziu cu partenera sa de laborator Karen (Brit Marling), ei fac o descoperire științifică uimitoare, care are implicații ce complică atât credințele sale științifice, cât și cele spirituale. Ian ajunge în cele din urmă să călătorească până în partea cealaltă a lumii, riscându-și carieră pentru a-și valida teoria.

Trailerul vi-l las AICI, dar după părerea mea, ăsta e genul de film la care să te uiți „orbește”.

Lasă un răspuns