Dacă tot stăm în casă în perioada asta din cauza apocalipsei de afară, am decis să vă povestesc azi despre un film în care câteva personaje sunt în asentiment cu noi și stau în casă, din cauza războiului.

Aș putea începe prin a vă spune să vedeți “Jojo Rabbit” (2019) pentru cadrele superbe pe care le-am descoperit eu când l-am văzut sau pentru felul în care joacă actorii, dar nu voi face asta. Vă voi spune în schimb ce m-a convins pe mine să văd acest film. Personajele principale sunt Jojo, un băiețel nazist de 10 ani, și prietenul său imaginar idiot…. Adolf Hitler.

Filmul filtrează întreaga societate germană din timpul celui de-al doilea Război Mondial prin ochii unui băiețel al cărui vis este să lupte în armata fuhrerului. Din perspectiva lui Jojo, Hitler este un adevărat lider, e curajos și puternic, iar evreii sunt inamici malefici care dorm cu capul în jos precum liliecii și au coarne. Lumea lui e întoarsă însă pe dos când realizează că mama lui ascunde o adolescentă evreică la ei în casă. Jojo începe astfel o misiune de cercetare despre monstruozitatea evreilor.

Fun fact: Filmul ar fi trebuit să fie complet diferit de produsul final, fiind gândit că o drama socială. În schimb, cu două săptămâni înainte de începerea filmărilor, regizorul Taika Waititi ahotarat să transforme întregul film într-o satiră, a rescris mare parte din scenariu și a adăugat personajul prietenului imaginar Hitler, pe care a ajuns să-l și joace. Se pare că Waititi a făcut alegerea potrivită pentru că filmul a ajuns apoi să aibă 6 nominalizări la premiile Oscar, dintre care un câștig la categoria Best Adapted Screenplay.

Trailerul vi-l las AICI că să va convingeți singuri.

Lasă un răspuns