De când mă știu am fost atrasă de poveștile de dragoste. De fiecare data când citesc un roman de dragoste, mă las cu totul cuprinsă de poveste și trăiesc fiecare sentiment alături de personaje.

Am citit nenumărate romane iar în fiecare dintre ele dragostea este prezentată într-un mod diferit. Există mai multe tipuri de dragoste și pentru fiecare om este o experiență unică. Nu vom găsi niciodată două povești de dragoste identice. Fiecare trăiește la o anumită intensitate și dacă am pune mai mulți oameni să descrie ce înseamnă pentru ei dragostea, aceste descrieri nu ar exemplifica nici măcar jumătate din ceea ce simt ei cu adevărat. Dragostea nu se explică, ea se simte.

Romanul de dragoste, ,,La sud de graniță, la vest de soare”, pe care vi-l propun vorbește despre o iubire din copilărie, o iubire născută din sentimente pure și sincere, caracteristice acestei perioade a vieții.

Cartea surprinde parcursul evolutiv al personajului Hajime încă din copilărie până la maturitate.

Autorul Haruki Murakami prezintă un conflict interior cu care mulți dintre cititori pot relaționa.

Viața liniștită a lui Hajime pe care și-a construit-o în Tokyo alături de soția lui, Yukiko, și de cele două fiice pe care le au împreună este tulburată de amintirea unei povești de dragoste din tinerețe.

Pe tot parcursul vieții lui, Hajime a trecut prin nenumărate povești de dragoste căutând una care să îi trezească același sentiment  întâlnit alături de iubirea lui din copilărie, Shimamoto. Hajime a căutat neîncetat acel sentiment unic, acel fior al iubirii pe care l-a simțit față de Shimamoto însă fără succes.

Romanul îl îndeamnă pe cititor să se întrebe dacă unele întâmplări sunt niște simple coincidențe sau dacă este mai degrabă vorba despre destin.

Reîntâlnirea cu această iubire de mult pierdută îl pune pe Hajime la încercare. Acesta este nevoit să aleagă între reaprinderea unei iubiri unice sau păstrarea vieții liniștite de familie pe care și-a construit-o.

O carte cu un mesaj puternic și o poveste din care cu toții putem învăța câte ceva.

Vă recomand să vă lăsați cuprinși în lumea romanelor lui Haruki Murakami și nu veți regreta.

Pentru cei care doresc să citească această carte în această perioadă, o puteți comanda online de pe aceste pagini:
ELEFANT.RO
CARTURESTI.RO

Enjoy this read!

Lasă un răspuns