Începem prima ediție a Talent Hunt -ul nostru cu Andrei-Alexandru Petrea. Prietenii îi spun Petrea, este student în anul 1 în cadrul Facultății de Antrepenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor (FAIMA) a Universitații Politehnica din București și este pasionat de dans. Andrei performează hip-hop și freestyle și nu exclude ideea de aș transforma pasiunea în cariera.

Spune-ne, cum ți-ai descoperit pasiunea pentru dans?

Eram clasa a zecea și eram în excursie, seara colegul meu de camera mi-a aratat un videoclip cu doi dansatori și ne-au inspirat. Am zis, hai să încercăm și noi să facem ca ei și aș a început totul. El nu a mai continuat cu mine după o perioadă, dar eu nu m-a lăsat. Acum când stau și mă gândesc de mic avea acestă atracție către dans, dar am avut nevoie de acel ceva ca să încep.

Deci acel videoclip, practic, te-a inspirat să începi, mai ții minte despre videoclip este vorba?

Da, acolo mi-am găsit inspirația. Era un videoclip de la Les Twins, îmi aduc perfect aminte. Și, de asemenea, de-a-lungul timpului ei m-au inspirat foarte mult cu mișcarile lor de dans și cu coregrafiile lor.

Ai lucrat vreodată cu un profesor de dans sau ai învățat totul singur?

Mereu am învățat singur, eu fiind din Râmnicul Sărat, acolo este un oraș mic și nu aveam profesor de dans hip-hop, așa că m-am descurcat singur, uitându-mă la cât mai multe coregrafii online și improvizând așa cum simțeam eu. M-a ajutat foarte mult faptul că învăț repede și pot să mă adaptez foarte bine în orice situație.

Ce însemnă dansul acum în viața ta?

O zi normală din viața mea este 60% dans. De mic pe oriunde auzeam muzică eu trebuia să mă mișc. Și acum, dacă mă învart prin casă dansez, dacă aud muzică și prin magazin eu trebuie să fac măcar un mic gest acolo să mă simt bine. Dansul e o bună parte din viața mea și ma face să mă simt liber, mă face să mă simt bine.

De ce hip-hop și freestyle?

Pentru că tot ce am lucrat eu până acum e lucrat pe loc, sunt mișcări care îmi vin natural. Eu îmi găsesc inspirația în lucrurile mici din viața de zi cu zi. Și-ți spun că pot dansa pe orice melodie, doar să înceapă și încep și eu să mă mișc.

Ți-ar plăcea să ai o carieră în dans sau vrei să urmezi drumul antreprenoriatului?

Nu le exclud pe niciuna. Ambele mă pasionează la fel de mult, vom vedea care vă veni prima ca și oportunitate. Cât despre o cariere în dans, nu exclud nici posibilitatea de a ajunge coregraf, dar în momentul de față mă văd mai mult ca și performer.

Dacă acum cineva care vrea să se apuce de a dansa ți-ar cere un sfat, ce i-ai spune?

Dă drumul la muzică și vezi cum reacționezi, vezi cum te face să te simți. Important este să încerci ca în orice alt domeniu.

Mulțumim, Petrea, pentru acest interviu și mult succes în continuare!

Lasă un răspuns