Bună, dragilor! În acestă perioada, fiecare dintre noi avem o sumedenie de sentimente contradictorii, de la dor și iubire, la frică și anxietate, dorință de aventură, dar și de stabilitate. Noul album al Anei Coman – 9 MISSED CALLS, le îmbină frumos pe toate, la final lăsându-ne acel sentiment de care toți avem nevoie, speranța.

Ana a declarat în cadrul emisiunii Album Duminical a postului FM Radio Guerrilla ca albmul ei nu are o tematică, ci de fapt 9 misses calls sunt 9 momente distincte, piesele fiind scrise pe parcursul a doi ani. Întrebată de realizatorul emisiunii, Matei Oprina, care este versul ei preferat din tot albumul Ana a spus că este prima strofă din piesa Contratimp: „Nu te știu, oare mă știi? Un gol în stomac îmi zice că vii. Și ai să mă înveți pe din-afară, și ai să mă arunci ca să te prind. Eu o să fug a nu știu câtă oară din mine, până să te aud venind.”

Albumul conține 10 piese, primile 9 fiind cele 9 apeluri pierdute, iar ultima, a zecea, este Apel în asteptare, bonus track pentru album, făcută în colaborare cu om la lună. Piesa este singurul dialog de pe album, care încheie albumul cu dragoste și speranță printr-o discuție între o ea și un el.

Albumul de debut al Anei Coman a fost a lansat pe 8 martie în EXPIRAT HALELE CAROL.

Și cum cine altcineva, decât artisul în sine poate să ne spună ce emoții a pus în versurile sale, Ana a postat pe pagina sa de Facebook pe parcursul săptămânilor trecute fiecare piesă și a scris câte un vers important și ce înseamnă pentru ea.

” Lust„Hold me, protect me and then bruise me.” Lust e piesa ce deschide albumul 9 Missed Calls. Lust e despre dorința – dorința de a da cu rațiunea de pământ, de a simți, de eliberare, de a fi protejat și, totodată, de a fi aruncat în gol. Lust îți intră pe sub piele și te îndeamnă să dai frâu liber imaginației, să fii tu și să te dezlăunțui.

Light„I don t know how to start, you don t how to say.” O diferență de la cer la pământ, o întâlnire în contratimp și frica de noi, toate trecute cu vederea pentru o clipă. Clipa asta e Light, a doua piesă de pe album.

Contratimp„în privire e secol, în noi sunt secunde.” Iarna. O tigără, câteva pahare de vin, un sărut, un dans, o secundă transformată-n secol. Un pas contratimp… și-atât.

Run„I see you have a gun, so I should get up and run.” Unele povești nu se termină ca-n filme. Iar când vine momentul să simțim din nou, fugim. De noi, de ei, de toți. Până când… nu mai avem unde să ne acundem și sperăm că, măcar de data asta, o să fie altfel.

Places I’ve Never Been – „you know i have a thing for that pain in your eyes, it really fits mine.” Places I’ve Never Been te poartă prin locurile în visezi să ajungi, dar poate nu ai curaj sau îți e frică – frică de neprevăzut, de eșec, de tine. Places I’ve Never Been e un loc în care te lași surprins și purtat de emoții, oricare ar fi ele.

Până Mâine„Am plecat de mult și nimănui nu-i pasă că ne-am închis în noi, dar în aceeași casă.” Am ajuns la a șasea piesă de pe album și deja rațiunea nu mai există. 4 dimineața, 4 pahare de vin, 4 momente și al patrulea cu noroc. Colcacul de salvare e de mult pierdut, așa că nu mai beau niciodată, nu mai simt niciodată… până mâine.

Drug„When the music is just right, it can fix my heart for a while.” Drug exprimă, pe ritmuri optimiste, nevoia noastră de vicii, oricare ar fi ele.

The Hunt„One God, one prey. Let the hunt begin.”

Breathe Again„I wanna shout it out so loud, to hurt your ears, to touch your soul, But I ve been out of breath for too long.” Ultimul apel pierdut este cel care îți taie respirația și speri că poate, într-o zi, o să ți-o recapeți. Breathe Again încheie albumul 9 Missed Calls într-un mod aproape catrstosfal, însă, dacă citești printre rânduri, vei găsi și loc de speranță.

Apel în așteptare (bonus track feat. om la lună) – „Te-aș ruga să plec eu prima, să rămâi tu mut, nu eu.” După 9 apeluri pierdute, apelul în așteptare e luminița de la căpătul tunelului. O întrebare și un răspuns, o explicație venită poate puțin prea târziu sau niciodată, o discuție între un el și o ea, atât de străini și totuși atât de apropiați.

Tot în emisiunea menționată mai sus, Ana recomandă că albumul ei să fie ascultat în timp se savurăm un pahar de vin, stând pe un fotoliu comod.

În aceste momente în care este atât de mare nevoie să împartașim iubire, haideți s-o și ascultam. Și pentru acestă oportunitate, îți mulțumim Ana!

Aici va lasa un link direct către albumul Anei Coman – 9 MISSED CALLS.

Kisses, guys!

Lasă un răspuns