Mission Apollo este o trupa de indie rock, formată din patru oameni minunați, care ghiciți ce?, sunt studenți. Mission Apollo urmează să se lanseze în spațiul muzicii în viitorul apropriat, iar noi am considerat că este neapărat să-i cunoasteți de pe acum.

Cei patru “inculpați” ai muzicii, în ordinea intrării în trupa, sunt: Marius Mușat, chitaristul trupei, Izabella Vasile AKA Bella, solista trupei, Ștefan Tănase, tobașar, și Andrei Toader, basistul Mission Apollo.

Și cum puteam mai bine să vi prezentăm pe acești drăguți, dacă nu printr-un interviu? Așa că noi am dat fuga la o repetiție marca Mission Apollo și am stat de vorba cu ei, nu mai spunem cât de bineeee se aud, am avut parte de două ore minunate de muzică live.

Cum a început povestea Mission Apollo?

Marius a fost cel care a creat această trupă, după ce a încheiat o colaborare cu o altă trupă de rock alternativ.

Marius: ”Mai întâi am găsit-o pe Bella.” Fun fact, pe Tinder. “Așa am început amândoi să cautăm oameni. Iar eu mai cânt și într-o altă trupă de cover-uri (nr. Random Band) și unul dintre colegii mei de acolo este  profesor de percuție, astfel l-am rugat să-mi recomande un toboșar. Așa a apărut și Ștefan în trupă.”

Ei spun că venirea lui Ștefan în trupă a fost ca acel moment din filmele indiene când se revăd frații după ani de zile. Bella și Ștefan se cunoșteau de 7-8 ani de zile, dar nu se mai văzuseră de foarte mult timp.

Marius: ”Apoi, am început să facem audiții pentru basiști. După multe căutări, Ștefan l-a adus pe Andrei, ei doi cunoscându-se dintr-o altă trupă.”

De unde numele de Mission Apollo?

Noi, prin numele nostru, am căutat să avem mai multe semnificații. În primul rând, Apollo era zeul artelor frumoase la greci și asta subliniază pasiunea noastră pentru muzică. Și, desigur, facem referire la misiunea NASA, pentru că țintim cât mai sus și ne dorim să ajungem cât mai departe posibil. Vrem să fim prima trupă de indie rock românească care va ajunge să cânte peste tot în lume.”, ne-au spus membrii trupei.

De asemenea, ne-au spus și mică poveste din spatele alegerii lui.

Bella: ”Eram în mașină și Marius a zis cum ar fi să ne numim Mission Apollo?! Eu am fost de acord cu el. Dar Andrei și Ștefan nu au fost chiar atât de încântați de nume.”

Marius: ”Inițial trebuia să ne numim Cult of Apollo sau ceva de genul, oricum ciudat. După am ajuns la un consens și Ștefan și Andrei au fost de acord cu numele, dacă eu și Bella suntem de acord să cântăm la un moment dat cu toții un manea reintrepretată rock.”

Am fost curioși să aflăm povestea din spatele fiecărui membru și de unde vine pasiunea lor pentru muzică.

Marius Mușat – chitaristul trupei

Este student în cadrul programului de master “Studii de Securitate” al Facultății de Sociologie și anul întâi la Școala de Arte, pe chitară clasică.

Cum ai început să faci muzică?

„Am început să cânt prin clasa a zecea, după ce m-am îndrăgostit de o fata. Ea cânta la chitară, am zis că asta mă va ajuta să mă aproprii de ea, dar nu prea a funcționat.”, ne spus Marius râzând.

Avem și un prieten foarte bun care cânta la chitară, așa că am început să cânt cu el. Iar când am ascultat pentru prima oară Metalica, am spus ca asta vreau să fac și eu. La început cântam foarte mult punk, iar în timpul facultății am început să mă diversific, am început să cânt blues și funk.

Apoi am avut prima mea trupă completă. A fost o trupă de country, deci nu avea nicio legătură cu ceea ce fac acum. După am intrat într-o trupa de rock alternativ, care, din păcate, nu a ținut prea mult.

Când s-a destrământ trupa de rock alternativ, a început să ia ușor formă proiectul Apollo.”

Spune-ne o amintire cu trupa ta de aici din studioul vostru!

“Acesta este studioul meu, l-am închiriat la începutul verii trecute când încă eram cu fosta trupă. L-am închiriat pentru că eu știu că muzica este tot ce vreau să fac pentru restul vieții. Mi-am dorit ca aici să fie locul nostru, nu doar pentru a repeta, dar să stam aici să planificam tot ce facem, să ne apropriem ca să putem face tot ce ne dorim.Noi îl numim Clubul Șobolanilor. Aici este refugiul nostru.

Fiecare chestie de aici este specială și au fost multe momente frumoase, când am adus-o pe Bella pentru prima dată ca să cântăm, apoi când am cântat cu toții prima piesă pe care am făcut-o în formulă completă.”

Bella – solista trupei

Bella după absolvirea liceului și-a luat un an pauză pentru a se pregăti pentru admiterea la Facultatea de Medicină.

Când ai început să cânți?

“Când eram foarte mica, undeva pe la 6-7 ani, mereu mergeam în vacanță la bunici. Și acolo cântam super mult. Iar bunicul meu auzindu-mă, m-a încurajat mereu să continui în această direcție.

Iar undeva prin clasa a opta un profesor de religie mi-a descoperit talentul de a scrie. Mi-a propus să-mi publice într-o carte textele pe care le scriam. Și așa ușor, ușor am început să scriu piese, unele dintre ele pe cântam chiar aici la fiecare repetiție.

După am început să învăț să cânt la chitară, singură. (Bella cântă și la chitară acustică în cadrul trupei.) Îmi doream mult să performez într-o trupă, eu mai cântasem și de câteva ori în puburi. Apoi l-am cunoscut pe Marius și m-am bucurat foarte mult pentru că în sfârșit colaboram cu o trupă.”

Și să vă spun acum ce părere frumoasă au colegii Bellei despre ea, pentru că le-am surprins o conversație în care ei măsurau frumusețea feminină “pe o scară de la 1 la Bella”.

Ștefan Tănase – toboșarul trupei

El este anul întâi la master la Kinetoterapei, în cadrul Universității Spiru Haret.

Tu cum te-ai apucat de muzică?

“Am început muzica de foarte mic, din timpul grădiniței. Am studiat întâi pian, apoi chitară și apoi vioară. Iar în final am ajuns la tobe.

La tobe am început undeva prin clasa a opta, după ce am primit din partea părinților mei cadou un voucher prin care puteam să-mi cumpăr ce instrument îmi doream eu. M-am dus să-mi cumpăr instrumentul, am văzut tobele, mi-a aratăt angajatul de la magazin ritmul de bază și imediat l-am prins. Așa că le-am luat acasă și am început să învăț singur.”

Andrei Toader – basistul trupei

Andrei este anul 4 la Electronică la Universitatea Politehnica.

L-am întrebat și pe el cum a început să facă muzică și am auzit cea mai nebunească poveste.

Am început undeva prin clasa a zecea. A început așa puțin într-o glumă, voiam să învăț să cânt o melodie și m-am dus la părinții mei, deși nu credeam că se va întâmpla ceva, să le cer să studiez chitară. Dar s-a întâmplat să cunoască pe cineva și m-au trimis să iau lecții.

Primul profesor a fost foarte mișto, am învățat foarte multe lucruri de la el. Dar, din păcate, a murit după două luni. Eu de acolo am vrut să mă fac basist, pentru că avea un bas super el acolo. Dar nu am apucat să învăț bas de la el, iar în vacanța de iarnă mi-am cumpărat chitară electrică și abia așteptam să mă întorc la cursuri să i-o arat și să mă învețe. Și după am aflat vestea.

Al doilea era o persoană foarte chill și respectuoasă, mereu îmbrăcat la costum, venea la noi acasă ca să-mi predea, îi pupa mâna bunicii. Mie îmi plăcea foarte mult să studiez cu el, dar la un moment dat nu mi-a mai răspuns la telefon. Ca să aflu după că a fost închis sub acuzarea de pedofilie. Eu, atunci, încă îmi doream să studiez cu el, nu-mi păsa.

Iar de al treilea profesor nu am fost încântat, nu prea ne-am înteles noi. Mie oricum nu-mi placea chitara clasică. Și am continuat singur.”

Andrei ne-a spus că cea mai frumoasă amintire pentru el va fi seara aceasta în care noi am fost să le luam interviul. Ce drăguuuț din partea lui!

Aceasta este trupa Mission Apollo, un amalgam de oameni din domenii diferite, plini de povești frumoase, atât de diferiți, dar cu o chimie perfectă între ei.  Sunt studenți care își dedică tot timpul liber pasiunii lor comune, muzica! Noi așteptăm cu sufletul la gură lansarea lor, iar dacă vreți să fiți primi care vor afla primele coordonate ale misiunii lor, îi puteți urmării pe pagina lor de instagram @mission_apollo. Nu vă faceți griji și noi vom reveni cu detalii! Kisses!

Lasă un răspuns