Este vineri seara și majoritatea ne grăbim să plecăm pe străzile zgomotoase ale orașului, dar totuși vrem să mâncăm ceva înainte.

Mai există unui dintre noi care vor doar să se relaxeze după săptămână încarcate pe care au avut-o, așa că nici pentru ei pre mult timp petrecut în bucătărie nu sună prea plăcut.

Noi vă propunem tuturor cu această ocazie 3 rețete delicioase gata în 30 de minute.

  • Clătite cu legume și mozzarella

Ingrediente (4 porții)

100 g            făină

375 ml         lapte

3                   ouă

1                   zucchini/dovlecel

4                   roșii

3                   cepe verzi

1                   cățel de usturoi

250 g           brânză mozzarella

1 linguriță   oregano uscat

75 g             măsline negre (fără sâmburi)

 sare

 piper proaspăt măcinat

 ulei pentru uns tava

 frunze de oregano

Se încinge cuptorul la 200°C. Se prepară un aluat neted pentru clătite din făină, lapte și ouă. Se sărează și se piperează; se lasă la umflat circa 5 minute. Între timp, se curăță zucchini, se spală și se taie pe lungime în felii subțiri. Se spală roșiile și se taie felii.

Se unge cu ulei o tavă adâncă de copt. Se toarnă aluatul în tavă și se nivelează, apoi se lasă în cuptorul încins timp de 5 minute ca să se întărească. Între timp, se spală cepele verzi, se curăță și se taie inele subțiri. Se descojește usturoiul și se toacă mărunt. Brânza mozzarella se scurge și se taie în felii.

Se scoate tava din cuptor; se aranjează feliile de zucchini, cele de roșii și inelele de ceapă verde pe aluatul copt pe jumătate. Se presară legumele cu sare, piper și oregano, apoi, cu măslinele și brânza mozzarella. Se coace clătita la cuptor timp de 15 minute, până când legumele sunt moi, iar brânza s-a topit. Se presară cu verdețuri și se servește imediat.

  • Piept de pui umplut cu mirodenii

Ingrediente (4 porții)

35 g               fistic

2 linguri       pătrunjel tocat

2 linguri       salvie tocată

2 lingurițe   coajă de lămâie rasă fin

1                   cățel de usturoi, zdrobit

2 linguri       ulei de măsline

600 g            piept de pui dezosat, fără piele

4                   felii de prosciutto (opțional)

piper negru, proaspăt măcinat

Se încălzește cuptorul la 180°C/treapta 4. Se împrăștie fisticul într-o tavă și se coace 3 minute, până când se rumenește ușor. Se transferă pe un blat de lemn, apoi se toacă mărunt.   Se combină fisticul, pătrunjelul, salvia, coaja de lămâie, usturoiul și 2 lingurițe de ulei de măsline într-un castron. Se condimentează cu piper negru.   Se taie pe jumătate piepții de pui, orizontal, și se aplatizează pentru a ajunge la o grosime uniformă de 1 cm. Se pun 2 linguri de amestec de ierburi pe o bucată de carne și se rulează începând de la capătul îngust. Dacă se dorește, se așază ruloul pe o bucată de prosciutto. Se înfășoară și aceasta. Se leagă ruloul cu sfoară de bucătărie și se repetă operațiunile cu restul de ingrediente.  
Se încălzește uleiul rămas într-o tigaie mare neaderentă, la foc mediu. Se prăjesc rulourile de pui timp de 10 minute, apoi se lasă să se răcească 5 minute. Se îndepărtează sfoara și se taie în felii pentru servit.  

  • Tortellini cu șuncă și smântână

Ingrediente (4 porții)

500 g            tortellini

2 linguri       parmezan

400 g            smântână

2                   ouă

200 g           șuncă

1 lingură     ulei de măsline

1 lingură     ulei de floarea soarelui

1                  roșie

piper

frunze de busuioc

nucșoară

Tortellini se prepară conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se lasă să se scurgă. Ceapa se curăță și se taie cubulețe cu șunca. Uleiul se încinge într-o oală, se călesc cubulețele de ceapă și șuncă, se adaugă smântâna și se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Se adaugă tortellini peste sos. Oul se bate cu parmezanul și se încorporează cu pastele.

Preparatul se ornează cu frunze de busuioc și cubulețe de roșii proaspete.

Vă urăm poftă bună, have fun orice planuri ați avea și weekend fain! Kissse!

Lasă un răspuns