De multe ori m-am intrebat de ce mi se intampla anumite lucruri si nu gaseam explicatia potrivita.Insa dupa aceasta sesiune, una dintre cele mai grele perioade din ultimul timp, mi-am dat seama care este raspunsul corect.

De fapt, asa cum ne amenintau parintii cand eram mai mici cu “daca nu esti cuminte te duc la gradinita”, asa am patit noi acum, cei ce am ales sa urmam o facultate(de buna voie si nesiliti de nimeni).Mi se pare grotesc modul de a pune problema asa.Unitatile de invatamant si forma lor abstracta nu trebuie privite ca niste locuri de chin si ca pe o pedeapsa.Sunt locuri unde ne educam, unde ne dezvoltam si sunt absolut benefice pentru noi insine ca oameni.Sunt locuri frumoase prin care trecem si la care nu ne mai putem intoarce, odata cu inaintarea in varsta.Scoala(ma refer la orice forma de invatamant) te supune de fapt unor teste psihice ce te invata sa GANDESTI. Acesta este cuvantul potrivit pentru ceea ce inseamna legatura dintre scoala si viata si iti dezvolta simturile, fara sa iti dai seama.Oricat de mult ti-ar displacea sa mergi la scoala si sa te stresezi pentru nu stiu ce examen, crede-ma ca la un moment dat vei multumi ca parintii te-au indemnat la o educatie exterioara, pe langa cea din sanul familiei.

Inainte de a ajunge la scoala, esti un produs defectuos, am putea spune.Esti o bucata de material, ce odata bagata in flacari, se modeleaza, se slefuieste ca mai apoi sa devina un produs finit si folositor.Ai crescut, ai trecut prin cele mai dificile momente, dar a meritat? Ai invatat ceva? Esti pregatit pentru ceea ce urmeaza?

Haideti sa gandim in ansamblu toate aceste lucruri si sa lasam deoparte gandurile rele si negativismul, sa fim realisti si sa ne urmam visele asa cum putem mai bine, sa ne punem ambitia in joc si sa luptam cu toate fortele sa ajungem unde ne dorim sa fim, unde ne este locul. Este un sfat general valabil, pentru toata lumea, un sfat pe care ai nevoie sa-l primesti chiar acum, caci poate ai o zi proasta si nu a avut cine sa te incurajeze! 🙂

Ca o concluzie, toate aceste incercari trebuie privite ca pe un salt in drumul tau spre linia de “FINISH”, si stiti si voi vorba aceea, “Un sut in fund, un pas inainte!”.

Lasă un răspuns