Hei hei dragilor! Azi revenim cu un nou articol, special pentru voi , cu nimeni alta decât Cristiana Nuță aka Kiki. În caz că vă întrebați cine e Kiki, păi Kiki este un fotograf, youtuber, influencer de 21 de ani, o găsiți pe toate rețelele de socializare, iar de data asta vom vorbi cu ea despre a fi student la ASE.

1.Bun, deci începem cu începutul, ești studenta la ASE secția Marketing,în anul 3, însă tu inițial voiai la UNARTE, ce s-a întâmplat?

Am vrut la UNARTE, la FotoVideo pentru ca era o chestie care se contura pe domeniul meu și am zis să nu mă duc la o facultate unde nu am cunoștințele necesare;am zis să continui cu ceea ce-mi place să fac, mi-am pregătit portofoliul,  m-am interesat dinainte ce și cum însă am picat examenul. Acestea fiind spuse a trebuit să mă reprofilez, nu voiam să stau un an pe bancă în condițiile în care voiam să încep munca cât mai repede, așa că am zis că dacă tot n-am intrat la UNARTE și nu nu mă vor învăța oamenii să fac poze, măcar să învăț să le vând. 

2. Consideri că această răsturnare de situație este ce aveai tu nevoie?

Mergând la cursuri de marketing, văzând despre ce e treaba și că nu învăț să-mi vând fotografiile, mi-am dat seama că-mi doresc măcar să termin facultatea, iar după asta voi vedea ce și cum.

3.Din moment ce ai picat la UNARTE, admiterea la ei fiind în septembrie, când ai ales Marketing ai mai dat vreun examen , era deja târziu, sau doar cu dosarul?

Exact, toate astea fiind în septembrie, am avut și puține alternative , că admiterile la celelalte facultăți se terminaseră, eu am mai stat și până-n ultima zi de înscriere la facultate să văd dacă am intrat sau nu. Neintrând m-am dus repede, mi-am luat dosarul și m-am dus la Marketing un 1 km mai încolo, l-am depus și aia a fost.

4. Cum ți se pare facultatea, cât de des ajungi să te prezinți?

În primul an m-am tot dus, de fapt in ambii ani mergeam constant,adică n-am lipsit foarte mult; vreau să zic că în primul an am avut o singură restanță, ceea ce  este wow. În al doilea an, am lăsat-o mai moale , cel puțin pe-al doilea semestru pentru că deja știam că-mi voi îngheța anul 3,pentru că efectiv nu mai aveam timp să ajung la cursuri datorită ședințelor foto.

5.Cum te ajută Marketing-ul în cariera de fotograf? Se îmbină cât de cât cu ce faci tu ?

Văzând așa informația care ni se prezintă la facultate, adică mă refer la niște lucruri formale. Eu deja le știam, le foloseam dinainte fără să realizez că e atât de formal de fapt.Într-o oră de exemplu te învață niște chestii pe care eu le fac în mod natural,cum ar fi să-ți promovezi pozele, sau o ședință foto, adică ei stăteau o oră să ne explice asta când eu deja oricum o faceam fără să-mi bat capul, natural.

6. Știind că nu-ți place matematica, cu toate astea la Marketing faci destul de multă mate, te  trage în jos aspectul ăsta sau te poți descurca în facultate și fără mari cunoștințe?

Eu la mate chiar sunt sub nivelul mării, adică nici la liceu nu mi-a plăcut matematica, nu mi-a fost explicată cum trebuie așa că fiind pe minus din prima nici măcar n-aveam vreo tragere de inimă să mă duc la meditații sau ceva, prinsesem ură față de materie. După am ajuns la facultate și am văzut ca 7 din 8 materii se bazează pe mate și ”mamă ce mă fac?” Dar, surpinzător,n-am avut restanțe la mate, am reușit să acumulez minimul de informații necesar.

7. Ți se pare o facultate de viitor?

Pentru viitori marketeri da, pentru cei ce vor să urmeze drumul ăsta, pentru mine pur și simplu a fost o facultate de back-up

8. Ai vrea să schimbi ceva legat de facultatea ta acum , dacă ai mai avea ocazia?

Sincer, acum că a mai trecut timpul și am mai văzut un cerc mai mare de facultăți din care aș fi putut alege și atunci, însă fiind pe ultima sută de metri, m-am dus și eu la cea mai apropiată și fizic și din punct de vedere al timpului, cred că m-aș duce la ceva gen PIAR.

9.Care a fost motivul pentru care ai ținut morțiș să dai la o facultate , adică dacă ai văzut că n-ai intrat la UNARTE, puteai să stai acasă un an, te ocupai mai mult de fotografie, de pasiunile tale. Simțeai că e necesar?

La timpul acela chiar consideram că e necesar, adică atunci nici măcar n-aveam ședințe foto cum am acum, nu era nimic sigur cu fotografia, așa că trebuia să am clar ceva de back-up, în cazul în care fotografia rămânea la stadiul de hobby și nu mai era o meserie, trebuia să aleg o facultate. D-aia nici n-am vrut să stau un an acasă pentru că mă super lenevesc, trebuie să stau în priză tot timpul.

10.Ce sfaturi le dai KIKI urmăritorilor tăi care citesc acest articol, în legătură cu pasiunile lor , sau legat de orice, ce ai vrea să le transmiți?

În legătură cu pasiunile, acum că e foto, sau dans, karate, orice altceva, totul e nu să nu renunți , totul e să exersezi pe zi ce trece mai mult, la un moment dat dacă nu-ți mai place chestia asta, vei realiza, dar nu ai cum să-ți dai seama dacă nu exersezi, chiar dacă aplici la o facultate care nu e legată de pasiunea ta, le pui în paralel, poate vei reuși cu pasiunea, dacă nu, trebuie să ai o alternativă.

#ÎntrebareaBonus:Ce părere ai de inițiativa Căminist?

Fiecare informație în plus e benefică, acum cine vrea să citească ,citește, cine are ochi să vadă ,va vedea, eu susțin fiecare chestie de genul acesta, pentru că așa cum am spus adineauri, fiecare informație e benefică, iar pe cine interesează e clar un plus pentru cititor, deci BRAVO! 

Aceasta a fost Cristiana Nuță aka KIKI și îi mulțumim enorm de colaborare iar pentru cei ce n-au ce face duminică 31.03.2019, ea vă așteaptă la Fix me a drink, în București pentru lansarea propriei ei aplicații de editat poze, KIKI EDIT. Haideți cu ocazia asta s-o felicităm toți pentru că e primul fotograf român care ajunge la performanța asta.

Ne revedem cu alt articol curând! Vă pup!

 

 

 

Lasă un răspuns