Nu am înțeles niciodată de ce copiii se iau după părinți în alegerea facultății sau de ce părinții își influențează copiii cu decizii care probabil sunt mai potrivite pentru ei, nu pentru copil.
Nu știu dacă vă dați seama, dar alegerea unei facultăți este o decizie importantă și un pas mare pentru viitorul vostru. Știu că probabil îmi veți spune ” dar stii, pot renunța oricând și să mă gândesc la o altă facultate”. Eu știu asta, dar tu știi cât timp ai de pierdut? De ce nu te gândești la o facultate de la bun început care să fie în antiteză cu dorințele și nevoile tale? Este foarte important să nu faci o facultate doar pentru că așa zice mama, tata, bunica, mătușa, etc., ci să faci o facultate pentru că așa vrei tu, pentru ca tu crezi că în viitor te va ajuta să ajungi ceea ce ți-ai propus. Nicio alegere nu este una proastă, chiar dacă poate așa spun ceilalți. Dar până la urmă, cine sunt ceilalți ca să-ți hotarească ție drumul în viață?
Părinții, de cele mai multe ori te îndrumă către facultăți care au legătura cu meseria lor sau cu faptul ca meseria aia este plătită bine. Total greșit! Orice meserie, dacă știi cum să faci lucrurile și te dedici, poate fi plătita considerabil de bine! Trust me!
Acest articol este mai mult pentru cei care vor lua decizia de a merge la facultate sau pentru cei care deja sunt, însă decizia pe care au făcut-o nu este tocmai una fericită și mai au timp să învețe ceea ce chiar își doresc. Sper ca articolul să fie pe placul vostru! O săptămână frumoasă!

Lasă un răspuns