Part 4. Cum isi pune amprenta un job asupra ta? Sau cu ce experienta vei ramane dupa ce vei demisiona? Sunt intrebari relativ comune , nimeni nu le spune cu voce tare, dar majoritatea gandesc asta.

Dupa cum am scris si in celelalte parti, sa muncesti pentru banii tai e un sentiment grozav, iar trairile de acolo te schimba, mai mult sau mai putin , in rau sau bine, fara sa-ti dai seama, iar apoi cand ai demisionat , si ai pus capat, vezi lucrurile din exterior si te poti pune in pielea celuilalt din fata ta,care munceste, mult mai usor, asta pentru ca intelegi ce inseamna.

Asta e ultima parte, iar din experienta mea va pot spune ca ramai cu amintiri, inveti chestii la care nici nu te-ai fi gandit si ajungi sa descoperi o latura a ta de care nu stiai ca exista. Ai avea impresia ca din moment ce lucrezi cu oameni mai in varsta ,sunt si mai maturi, deci vei invata de la ei cum functioneaza toata maturitatea asta; eh, pana la urma e adevarat, inveti sa te maturizezi, dar doar pentru ca nu ai de ales, pentru ca uneori oamenii mai mari decat tine sunt mult mai copilarosi si mai dificili decat ai crede, asa ca nu-ti ramane decat sa-ti mentii coloana vertebrala si sa le iei la gandit mai serios si rational.

Cand esti intr-un colectiv esti supus unor incercari mereu, apar situatii pe care nu le-ai mai intalnit , discutii la care nu ai fi vrut sa participi ,iar toate astea te modeleaza usor, fara sa-ti dai seama si te fac persoana care esti in prezent, chit ca a fost rau si dupa bine sau invers, totul tine de cum privesti inapoi si cum percepi ”mica ta aventura”

Pentru mine a fost bine, experienta de munca a fost buna, a fost ce am cautat la momentul ala si mi-a placut fiecare parte din ea, in ciuda circumstantelor, iar ce am invatat de acolo au fost lucruri pe care ai nevoie sa le stii pentru viata, nu pentru o diploma de bac , sunt momente si persoane care apar si dispar ,faci greseli inveti din ele, esti ca un burete ce absoarbe informatia si ramai cu ea,pentru ca asa cum am zis, nu e o informatie tocita, pur si simplu o inveti fara sa vrei si descoperi ca te ajuta mai mult decat ai crede.

Lasă un răspuns