Astazi vom vorbi putin despre viata de facultate, in paralel cu cea sentimentala.Si spun “in paralel” pentru ca lucrurile astea nu ar trebui sa aiba nici cea mai mica legatura, din punctul meu de vedere.

Sentimentele si facultatea nu se pupa deloc, si ma refer strict la faptul ca nu trebuie sa lasi viata privata sa-ti influenteze notele, timpul dedicat invatatului sau mersul la facultate.

In primul rand, facultatea iti ofera in proportie de 80% un viitor asigurat, sunt lucruri pe care le inveti si iti raman in cap si nimeni niciodata nu-ti va putea lua asta, ceea ce constituie un avantaj spre deosebire de o relatie sentimentala cu o anumita persoana, pentru ca, va spun cu toata sinceritatea, totul este trecator si nu trebuie sa-ti pui bazele atat de mult in ceva de care nu esti sigur in ce directie poate sa mearga. Este un sfat prietenesc pe care vi-l dau voua, dragii mei caministi, pentru ca vorbesc din propria mea experienta si am invatat si realizat si eu la randul meu ca unele lucruri nu sunt spuse degeaba de cei trecuti mai mult prin viata.

In al doilea rand, in momentul in care alegi sa renunti la a face x proiect sau a invata nu stiu ce teorie revolutionara pentru facultate, in favoarea petrecerii timpului cu iubitul/iubita, pai sa stii ca timpul acela este pierdut pe veci si poate mai tarziu vei regreta ca nu l-ai folosit in favoarea viitorului tau.Nu spun ca este gresit sa faci asta, insa vreau sa subliniez faptul ca nu trebuie facut din asta o obisnuinta, ritmul tau se va minimiza, capacitatea ta va fi lasata la o parte, o sa ramai in urma cu foarte multa informatie si de ce sa nu fii putin smart sa constientizezi ce e mai important pentru viitorul tau? In momentul in care te vei certa cu iubi bubi, crede-ma ca nu o sa iti mai arda de invatat sau scris la nimic, pentru ca nu te simti bine si nu ai chef.

Eu va sfatuiesc cat de mult posibil sa va separati singuri viata sentimentala de cea de facultate pentru ca nu va iesi nimic bine…poate ca majoritatea sunt total contra a ceea ce am spus acum, insa pentru aceia 10% care cred in mine si prin ceea ce am trecut eu (ceea ce este extrem de probabil sa se intample acelasi lucru la inca 100 de persoane), tin sa va multumesc anticipat! 🙂

Lasă un răspuns