Din moment ce e vineri , presupun ca unii dintre voi veți ieși in oraș însă pentru cei ce sunt clasici și prefera sa rămână acasă , am zis sa va fac seara puțin mai interesantă împărtășind cu voi o rețeta de Lasagna, de ce nu, poate o veți încerca și voi.

Ingrediente:

-foi lasagna( găsiți in lidl sau oriunde, și un mic secret dacă nu găsiți foi puteți pune orice tip de macaroane, gustul va fi la fel)

-o caserola de carne tocata

-sos de roșii/bulion

-2 cepe

-mozarella/cascaval

-lapte(o cana)

-o lg de faina

-unt/ulei

-un ou

-condimente

Mod de preparare:

Curatati cepele, le tocati mărunt apoi le puneți la călit, între timp dezghețați carnea , o adăugați in tigaie unde se călesc cepele și le amestecați, vreo 10 minute pana când carnea își schimba culoarea. O luați de pe foc , iar dupa ce s-a răcit adăugați condimentele după gust, însă eu pun sare,piper, Delikat, Nucșoara, un ou, razuiti puțin cașcaval sa dea mai mult gust adaugati o lingura de bulion si amestecati.

Dupa ce asta e gata, puneti o cana de lapte împreuna cu o lingura de faina la fiert, iar când e gata adaugati sosul de roșii și amestecati împreuna cu aceleași condimente menționate mai sus.

Luam tava, o ungem cu unt sau ulei, adăugăm puțin bulion, punem foile de lasagna , apoi carnea, apoi sosul, razuim cașcaval, punem iar foile și repetam asta pana când s-a umplut tava. Nu uitați, ultimul strat sa fie cu foi, nu cu carne , ca peste sa puteți razui mozarella , și sa puneți bulion. Acoperiți cu folie de aluminiu, sau cine are recipient cu capac și mai bine , lăsați la cuptor 30-40 de min, și-l puteți savura cu plăcere in seara asta!

Lasă un răspuns