Part 3. Cum te vei descurca intr-un colectiv de munca?

Dupa cum toti știți, când va veți angaja undeva, veți da de anumite persoane care vor fi colegii vostrii de munca,mai plăcuti sau nu la prima vedere , depinde de chimia și personalitatea fiecăruia dacă veți rămâne prieteni sau doar cunoștințe.

E ca la școala, te duci in prima zi de gimnaziu sau prima zi de liceu, lume noua profesori noi, esti nevoit sa te acomodezi și ulterior evident , sa-ti faci prieteni pentru ca oricât de mult iti place sau nu, e inevitabil sa nu ai unul sau mai mulți prieteni.

Acum depinde de voi cât de deschiși sunteți cu persoanele străine, cât de receptivi sunteți, eu una de obicei sunt firea mai retrasa la început; nu ma bag sa vorbesc cu nimeni decât strictul necesar , rad, glumesc când e nevoie și atât. După un timp ,când deja m-am acomodat îmi permit sa încep eu discuția sau sa merg la o persoana sa-i spun despre ceva anume.

Persoane noi întâlnești pe tot parcursul vieții, pana la urma despre asta e vorba, sa construiești relații, unii vor fi pe placul tău altii nu, iar când muncești chit ca-ti plac sau nu trebuie sa găsești o modalitate sa conlucrezi cu ei pentru ca vei petrece un anumit interval de ore acolo și de ce ai vrea sa-ti faci existența și mai grea ținând râca ? Nu-ti place persoana , simti ca nu poți avea un dialog , tot ce trebuie sa faci e sa-ti vezi de drum, sa păstrezi o anumită distanță așa încât fiecare sa-și vada de treaba lui.

N-ai de unde stii ce reacții au oamenii, de obicei prima impresie e cea mai înșelătoare, pentru ca tu nu cunosti persoana aia , o vezi o data , nu-ti convine cum a vorbit sau ceva și gata pui eticheta, iar la sfârșit sa realizezi ca de fapt e foarte de treaba și doar a fost o neînțelegere.

Pe de o alta parte, cum poți ajunge sa eviti anumite dialoguri cu oamenii așa poți ajunge și sa menții prietenia cu unii dintre ei, pentru ca aceea chimie de prietenie a existat, v-ati inteles, nu v-ati urcat unul in capul celuilalt și ati reușit cel mai important lucru, sa comunicați. Și chit ca nu mai lucrați acolo acele persoane vor rămâne in viața voastră, aceea experiența la fel.

E greu sa mulțumești un colectiv de oameni, mai ales intr-un colectiv de munca , deja nu ca e școala și treci peste te bagi in banca și asculti muzica, acolo vrei nu vrei esti nevoit sa treci peste niște principii ca munca sa continue cât de cât, însă luați fiecare parte ca pe o experiența de viața , nici eu nu m-am inteles cu toti, nici nu era de așteptat, suntem oameni suntem diferiți , nu ai cum sa te aștepți la armonie instant, dar in schimb am încercat cât am putut sa mențin pacea in limitele bunului simt. Fiti pregătiți pentru tot felul de oameni, care poate se vor crede superiori , poate va vor judeca ca pur și simplu așa fac ei, care va vor încerca , in schimb, voi găsiți-va acel prieten sau doi, și tine-ti de ei ca munca se duce ei raman. După ce veți pleca de acolo veți rămâne cu relațiile nu cu certurile.

Sper ca ce am scris sa va ajute sa fiti mai îndrăzneți, sa fiti calzi cu toată lumea, iar faptul ca poate nu va veți înțelege cu cineva e total okay, lăsați lucrurile așa și concentrați-va la ce este important pentru voi, oamenii va pot surprinde!

Lasă un răspuns