In articolul de azi vom vorbi despre mancare, caci cel care spune ca nu iubeste mancarea este un mincinos si jumatate! Eu sunt o gurmanda in adevaratul sens al cuvantului, iar viata mea se bazeaza pe un citat bine pus la punct: “Traiesc ca sa mananc!” (si nu “Mananc ca sa traiesc”, cum ar spune haterii).

Reteta de azi se refera in principal, la un super-aliment: ciupercile!

Cateva ciupercute champignon luate de la orice supermarket, o fleicuta de piept de pui, condimente picante pentru pui, niste cascaval (afumat sau nu, ramane la aprecierea voastra) si bum: o mancare sanatoasa si foarte satioasa. Palariutele ciupercilor se separa de codite, care se toaca marunt in cubulete. Se taie pieptul de pui la fel, se pune intr-o tigaie cu putin ulei, la foc mediu, pana cand carnea devine alba.Atunci este momentul in care se presara condimetele, dupa ochi, si se mai tine pe foc, mestecand aproximativ 3-4 minute.Se adauga coditele taiate si se amesteca cu lingura de lem.Ciupercile vor lasa apa, ceea ce inseamna ca puiul se va fragezi.Umplutura este gata!

Dam drumul la cuptor, foc mic, dupa care, cu o lingurita umplem palariutele, le punem intr-o tava cu foaie de copt si la sfarsit razuim cascavalul si punem pe fiecare in parte.

Le dam la cuptor vreo 20-30 de minute, bineinteles verificandu-le din cand in cand deoarece temperatura nu este la fel la toate cuptoarele (ma refer la cele fara afisaj)!

Se servesc calde alaturi de cartofi sau de orice altceva va place voua! Pofta buna si spor la gatit, dragii mei caministi!

Lasă un răspuns